Doğada kendiliğinden yetişen ve Bayburtlulardan büyük ilgi gören alıç, sadece lezzetiyle değil, sağlık açısından sunduğu faydalarla da dikkat çekiyor.
Alıçtan yapılan sirke, turşu ve marmelat, hem sofralara farklı tatlar katıyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiren doğal ürünler arasında yer alıyor. Kalp sağlığını desteklediği, tansiyonu dengelediği ve sindirime yardımcı olduğu bilinen alıç meyvesini toplamak için köylerin ve dağların yolunu tutan vatandaşlar, piknikle birlikte meyve hasadı yapıyorlar.
Meyvesinin yanı sıra yapraklarının da kurutularak çay olarak tüketildiğinde, başta damar tıkanıklığı olmak üzere birçok hastalığa şifa olan meyvenin hasadı bir süre daha devam edecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: