Kent merkezine 51 kilometre uzaklıkta bulunan Koşat Alabalık Tesisleri alabalıklarının lezzetinin yanı sıra Orsor Deresi’nin kıyısındaki doğa harika harikası görüntüsüyle de dikkat çekiyor.
1995 yılında Hasan Koşat adlı köy sakini tarafından açılarak bir aile işletmesine dönüştürülen Koşat Alabalık Tesisleri’nde müşterilere hakiki köy tereyağında kızartılmış alabalıkların yanı sıra birkaç çeşit salata ve yörede üretilen turşu çeşitlerinden ikram ediliyor. Yemek sonrası ise işletmenin ikramı olarak Trabzon Beton Helvası eşliğinde çay servisi yapılıyor.
Sabah 9.00 ile akşam 21.00 arası hizmet veren Koşat Alabalık Tesisleri bu yıl Bayburt kent merkezinin yanı sıra Rize’nin balı ile ünlü Anzer Yaylası’ndan da müşteri çekiyor. Bir turizm çekim merkezi olan Anzer Yaylası’ndan 30 kilometre uzakta olan Koşat Alabalık’a gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Cengizhan Okutmuş / Bayburt Haber Ajansı
Yorumlar 2
Kalan Karakter: