Bayburt, aromatik bitki çeşitliliği ve zenginliğiyle organik bal üretiminin Türkiye’deki önemli merkezlerinden biri. Üretim sürecinde geleneksel yöntemlerin kullanılmasının yanı sıra kimyasal olmaması, Bayburt Balı’nı organik bal arayanların gözdesi haline getiriyor.
Konuyla ilgili Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimizin yüksek rakımlı yaylalarında organik yöntemlerle üretilen balların hasadına başlandı.
İlimizde bal üretimi yapan arıcılar, zengin bitki örtüsüyle kaplı yaylalarda çeşit çeşit çiçeklerden elde ettikleri balların hasadını yapıyorlar.
Zengin bitki örtüsü ve yaylalarıyla arıcılar için önemli bir yere sahip olan ilimizde, arıcılar organik bal üretmek için çalışıyorlar. Zirai ilaçlamanın olmadığı doğal bitki örtüsü ile kaplı Bayburt meralarına kovanlarını bırakan arıcılar, çabalarının karşılığını almaya çalışıyor. Bol bereketli bir sezon diliyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: