Bağışıklık sistemi, soğuk algınlığı, eklem ağrıları, cilt sağlığı, kalp sağlığı, metabolizma ve sindirim sistemi gibi bir çok konuda faydaları saymakla bitmeyen kuşburnu için hasat zamanı yaklaşıyor.
Toplanması zor ve zahmetli olan bu meyve, Bayburt'un coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan 'Kokoç' tatlısının ana malzemesi olmasının yanı sıra, aynı zamanda kurutularak çay, şerbet, marmelat ve pestil yapımında kullanılmasıyla birlikte, özellikle uzun kış aylarında sofraların vazgeçilmezleri arasında.
Henüz bu yılın taze ürünlerinin fiyatları belli olmasa da, geçen yıldan toplanan ürünlerin market ve aktarlarda kurusu 200, şişe marmelat halinde olanı ise 250 liradan satışı devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: