Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrencilerin güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla okul kantinleri ve pansiyon yemekhanelerinde geniş çaplı gıda denetimleri gerçekleştirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlere, İl Müdürü Ebubekir Köse, İl Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ebru Kırpık ile kontrol görevlileri katıldı.
Denetimlerde, Ürün etiketleri, Son Tüketim Tarihi (STT) ile Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT), Hijyen koşulları, Depo ve mutfak alanları ve İzlenebilirlik kayıtları gibi konularda incelemeler yapılırken, işletmelere ayrıca, vatandaşların gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerini bildirebilecekleri Alo 174 Gıda İhbar ve Şikayet Hattı bilgilendirme afişlerinin görünür alanlarda bulundurulması konusunda hatırlatmalarda bulunuldu.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin güvenli, hijyenik ve sağlıklı gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: