Bayburt’ta daha çok kelemden (lahana) yapılan çorba ve yemeklerin vazgeçilmez tadı olarak bilinen Reyhan Otunun fiyatı 1.200 liraya dayandı.
Özellikle köylerde bağ ve bahçelerde üretilen Reyhan Otu, pazarda yeşil yani yaş olarak demeti 25-30 liraya alıcı bulurken, kurusu ise aktarlarda kilosu 1.200 liradan tezgahtaki yerini alıyor.
Reyhan Otunun aktarlardaki fiyatından dolayı pazarda satılan tazesine yönelen Bayburtlu hanımlar, yeşil halde aldıkları Reyhan’ı kurutarak kendi baharatlarını hazırlıyorlar.
Lezzeti ve kokusuyla özel bir tat olan Reyhan Otu, yemeklere kattığı tatla birlikte faydaları da saymakla bitmiyor.
Öte yandan uzmanlar Reyhan Otunun taze halde tüketilmesini önerse de hem Erzurum’da hem de Bayburt’ta kurutulmuş hali rağbet görüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: