Şifa deposu olan ve Bayburt’ta uzun kış aylarının değişmez lezzetlerinin arasında yer alan kuşburnuyu toplamak için artık son günler yaşanıyor.
Kuşburnu, çoğu bölgede yumuşamaya ve bozulmaya yüz tutmuş olsa da bazı ağaçlar halen tazeliğini koruyor. Kışlık kuşburnularını toplamak için geç kalan vatandaşlar ise bu durumu fırsata çevirerek dağların yolunu tutuyor.
Bu hafta sonunu kuşburnu toplamaya ayıran Demet Baştürk, “Biraz geç kalmış olsak ta, bereketli Bayburt dağlarında halen kuşburnu ve yabani meyveleri bulmak ve toplamak mümkün oluyor. Bir günde hem pikniğimizi, hem de kışlık kuşburnu tedariğimizi yaptık. Bayburt’umuzun bu güzelliklerinin ve bereketinin kıymetini bilmeliyiz” dedi.
Birçok hastalığın doğal şifası olarak nitelenen ve "Dağlardan gelen lezzet" olarak bilinen kuşburnu, reçel, marmelat, çay, meyve suyu ve tatlı çorba yapılarak tüketilebiliyor.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: