Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, Bayburt’ta da tezgahlar balıklarla doldu. Tezgâhlarda barbun 350 TL, kefal 200 TL, levreğin tanesi 200 TL, somonun kilosu 300 TL, çipura 400 TL, mezgit 250 TL, hamsi ve istavrit ise 150 TL’den satışa sunuldu.
Kentte daha çok hamsi ve istavrit gibi balıklara rağbet olduğu bilinse de balık reyonlarında her tür balığa ilgi fazla. Geçen sezona göre fiyatlarda yükseliş dikkat çekerken, özellikle kilosu 400 TL’ye ulaşan çipura ile tanesi 200 TL olan levrek vatandaşın cebini zorluyor.
‘Evde yalnızca eşimle ben varız, genel de fiyatına bakmaz hoşumuza gideni alır yeriz.’ diyen Asiye Eraslan “Daha çok hamsi alıyoruz, hem seviyoruz hem de faydası çok. Balığın şifası say say bitmez. Ayda 2-3 kez tüketmeye çalışıyoruz. Eşime kalsa hafta da 3 kez yapıp yeriz. Ama ev hanımları iyi bilir evden 2 3 gün kokusu çıkmıyor. Bu aylar balık ayları biz de boş geçmiyoruz. Lezzeti de cabası” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: